Welkom

*** U kunt niet telefonisch reserveren ***

Lieve trouwe gasten, buurtbewoners en vrienden,

Vanaf 1 juni 12:00 uur zijn wij tot onze grote vreugde weer open! Wij mogen dan maximaal 30 mensen binnen ontvangen en ons terras weer benutten. Alles moet dan wel op 1,5 meter plaatsvinden, tenzij je een huishouden vormt. Gezelschappen van 2 worden gedoogd, dus wij doen louter tafeltjes van 2 tenzij je kunt aantonen dat je een huishouden vormt.

Voor het terras & binnen werken wij niet met reserveringen per mail of telefoon, maar met reserveren aan de deur. Dit houdt in dat je je bij aankomst buiten kunt melden bij één van onze medewerkers die kijkt of er een tafel beschikbaar is en je die na triage toewijst. Ouderwetsch placeren dus. Triage betekent in dit geval dat er een controlegesprek plaatsvindt waarbij aan iedere gast wordt gevraagd of hij of zij coronaklachten heeft (gehad). Bij klachten worden gasten uiteraard geweigerd.

Telefonisch of per mail reserveren is helaas maar mondjesmaat mogelijk, dus reken erop dat wij zeggen: kom langs en we doen ons best voor u! We willen graag het spontane karakter behouden en geen onderscheid maken. Tafels reserveren zou ook tijdvensters inhouden, en daar willen we echt niet aan. Festina lente! Bovendien, no-shows en notoire telaatkomers; wie heeft er geen broertje aan dood?

 

Alleen zo kun je bij ons terecht:

 • Meld je bij de voordeur voor een controlegesprek
 • Heb je geen klachten dan ben je van harte welkom
 • 2 personen is altijd prima
 • 3 of meer kan alleen als je aannemelijk kunt maken dat je één huishouden vormt
 • Hou 1,5 meter afstand tot andere gasten
 • Als er een tafel beschikbaar is, ontsmet dan eerst je handen met de gel die wij beschikbaar stellen
 • Volg aanwijzingen van personeel op
 • Voor het terras hoeft niet gereserveerd te worden. Sterker nog, we nemen in principe geen reserveringen aan.
 • Ook op het terras geldt de 1,5 meter-regel.
 • Handen wassen of ontsmetten met gel is te allen tijde verplicht vóór binnenkomst
 • Bij overtreding van de regels kunnen wij mensen vragen te vertrekken

De regelgeving verandert met de dag, lijkt het; net als inzichten. Als dit op jouw reservering van invloed is, geven we dat natuurlijk zo goed mogelijk door.

Hopelijk tot snel in Café Thijssen of op ons terras!

Het team van Café Thijssen

Café Thijssen op de hoek Lindengracht/Brouwersgracht, vernoemd naar het standbeeld van Theo Thijssen door Hans Bayens (Baay, voor intimi), is voor veel Amsterdammers een vaste waarde in hun leven. De buurtbewoner, de student, de zakenman, de zzp’er: ze staan met ons op en gaan met ons naar bed. Figuurlijk dan. Meestal.

 

‘s Ochtends vroeg voor een pittige espresso – vaak met een sloot warme melk zoals de modale Mokummer ‘m het liefst drinkt – of americano, een uitsmijter met spek of een kakelvers croissantje. En natúúrlijk voor de ruime selectie dag- en weekbladen.

‘s Middags voor een veelzijdige, betaalbare lunch, een prachtig gelegen terras, de warmte van een bruin café, een relaxte werkplek of gewoon wat reuring en ouderwetse gezelligheid. En vergeet onze beroemde appeltaart niet!

Wanneer de avond valt gaan de 8 bierkranen open, schakelt de muziek een tandje bij en dimmen we de lichten. Op maandag een #pubquiz (zie onze agenda), iedere dag een gezellige borrel, van donderdag t/m zaterdag een bruisende uitgaanssfeer en op zondag een dj of livemuziek.

Een café zoals een café moet zijn, kortom. Op maandag de lapjesmarkt, op zaterdag de Lindengrachtmarkt. Een goed gevulde spelletjeskast. De belangrijkste wedstrijden van Ajax op groot scherm. Oranje als ze weer eens meedoen voor het echie. Een ongekend feest met Koningsnacht en -dag. Het meest spetterende Oud & Nieuwfeest van de noordwestelijke Lindengracht. Moet ik nog doorgaan?

Wil je op de hoogte blijven van al dit moois, volg ons dan op de ‘socials’.

 

Binnenkort

No event found